ביאור:חשיבות האינטואיציה

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הבהרה:

דף זה הוא במרחב הביאור של ויקיטקסט, ומכיל גם פרשנות וביאורים של משתמשים בני ימינו, שאינם מייצגים בהכרח את הפרשנות המסורתית.


"לכן שעפי ישיבוני ובעבור חושי בי" (איוב, כ', 2).

לא תמיד אנו יכולים להסתמך על מה שכתוב בספר כשאנו באים לעשות החלטות בחיינו. על כן חשוב שיהיה בנו חוש מפותח למהו טוב ומהו רע, מה מועיל לנו ומה לא. למשל, או אף במיוחד, בכל מה שקשור ביחסים בין המינים. אדם צריך שתהיה לו מידה מסוימת של הכרת הרוח, של חוש כיוון, של אינטואיציה. על האינטואיציה הנשית מרבים לדבר ואילו הגבר בדרך כלל משויך למערכות חוקים, אך טוב אם גם הוא יפתח חוש זה, ושהרי גם בגבר יש יסוד נשי, כידוע. לצורת הפרשנות - היא יוצאת מתוך פשט הכתובים ומרחיבה אותו וגם זו דרך, שהרי התנ"ך הוא ממזמן לא רק טקסט דתי, אלא גם תרבותי. אני חושב שיהיה מועיל אם יהיה שגור על הלשון, לשם המליצה ולא ההלצה, משפט זה - 'בעבור חושי בי'. הפרשנים המסורתיים מפרשים זאת בשלוש דרכים שונות: רש"י אומר לשון שתיקה, אבן עזרה לשון מהירות ומצודות, כפירושנו, לשון הרגשה.

מקורות[עריכה]

על-פי מאמר של חגי הופר שפורסם לראשונה ב אתר הניווט בתנך בתאריך 2009-07-07.

דף זה הוסב אוטומטית מאתר הניווט בתנ"ך. (הקישור המקורי) יתכן שבגלל שגיאה בתוכנת ההסבה נפלו טעויות. אתם מוזמנים לתקן את הטעויות, ולמחוק הודעה זו מהדף.

קיצור דרך: tnk1/messages/prqim_t2720_0