ביאור:ישעיהו נד יב

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הבהרה:

דף זה הוא במרחב הביאור של ויקיטקסט, ומכיל גם פרשנות וביאורים של משתמשים בני ימינו, שאינם מייצגים בהכרח את הפרשנות המסורתית.





ושמתי כדכד שמשתיך[עריכה]

ישעיהו נד יב: "ושמתי כדכד שמשתיך"

מפרש קאסוטו - " "כדכד (יח' כז, טז), אקדח (הנזכר במקרא רק כאן), גם הם יהיו אבנים טובות [כמו פוך וספירים קודם]. שמשתיך , יש המבארים חלונות שהשמש חודר בעדם, ולפי זה כדכד הוא מעין זכוכית. לפי פירוש אחר, שמשות הן שיני החומות הדומות לקרני השמש (השוה תהלים פד יב לפי דעתם של מפרשים אחדים [="כי שמש ומגן ה' אלהים וגו']" ".

נלך לפי הפירוש השני ונאמר, כי כשם שהשמשות בולטות מהחומה, כך כנראה הכדכד הוא מעין אבן טובה מחודדת. וכראיה לכך תשמש אותנו הלשון: כדכד הוא קרוב לקדקד , וזה מבחינתו קרוב ל- חוד .

כללית, יוצא מזה, שהאות ד מבטאת קצה וחוד. כך במילים - דד, שד, עד, יתד, וכך גם בדקירה. ממש אפשר לשמוע את הדקירה בצליל הד'. ונזכיר שוב את הדגשתה בקריאת שמע לביטוי אחדות האל.

כך גם הצירוף קד מבטא התמקדות בנקודה אחת, כמו במילים - יקד, מוקד, עקד. פקד, הוא מניית הראשים, הקדקד, וקידה היא הפניית הקדקד מטה. כך היא גם המילה נקודה. ומעתה צא ומצא את שאר המילים השייכות לזה.

מקורות[עריכה]

על-פי מאמר של חגי הופר שפורסם לראשונה ב אתר הניווט בתנך בתאריך 2009-02-09.


הקטגוריות נמצאות ב: ביאור:ושמתי כדכד שמשתיך

דף זה הוסב אוטומטית מאתר הניווט בתנ"ך. (הקישור המקורי) יתכן שבגלל שגיאה בתוכנת ההסבה נפלו טעויות. אתם מוזמנים לתקן את הטעויות, ולמחוק הודעה זו מהדף.

קיצור דרך: tnk1/messages/prqim_t1054_1