ביאור:הצרעה

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הבהרה:

דף זה הוא במרחב הביאור של ויקיטקסט, ומכיל גם פרשנות וביאורים של משתמשים בני ימינו, שאינם מייצגים בהכרח את הפרשנות המסורתית.


הצרעה[עריכה]

הצרעה נזכרת בתנ"ך 3 פעמים:

בדברים ז כ: "וגם את הצרעה ישלח ה' א-להיך בם עד אבוד הנשארים והנסתרים מפניך".
בשמות כג כח: "ושלחתי את הצרעה לפניך וגרשה את החיווי את הכנעני ואת החיתי מלפניך"
בדברי יהושע בשכם - יהושע כד יב: "ויילחמו בכם בעלי יריחו, האמורי והפריזי והכנעני והחיתי והגרגשי החיווי והיבוסי, ואתן אותם בידכם, ואשלח לפניכם את הצרעה ותגרש אותם מפניכם, שני מלכי האמורי, לא בחרבך ולא בקשתך".

אף-פעם לא הבנתי מה באמת קרה עם הצרעה - האם היא גרשה את "החיווי הכנעני והחיתי" , או שהיא גרשה את "האמורי והפריזי והכנעני והחיתי והגרגשי החיווי והיבוסי," או שהיא גרשה את "שני מלכי האמורי" ?

המפרשים ביהושע כד יב פירשו שהכוונה לסיחון ולעוג (ע' רש"י ומלבי"ם), אבל זה נראה רחוק מהפשט כי הפסוק מדבר על התקופה שאחרי מעבר הירדן; נראה יותר הגיוני, שבעיר יריחו היו אנשים מכל עממי כנען, אבל מלכי יריחו היו אמוריים.

ופרופ' יהודה קיל פירש, שהצרעה גירשה רק את תושבי הר אפרים , שבו נמצאת העיר שכם, שבה נאם יהושע את נאומו האחרון.

תגובות[עריכה]

מאת: יצחק צויג

יצחק צויג (209.88.193.237) ב07:59:56  20.08.2003, בתגובה ל: הצרעה שנשלח על-ידי אראל במכתב: על-פי הפסוק בספר דברים היה אפשר לפרש את עניינה של הצרעה כגורם שמגלה את כל האנשים ששורדים במלחמה על-ידי כך שהם מסתתרים בתוך מערכות וכוכים שונים, והקב"ה שולח להם צרעות כדי להוציא אותם משם, וכך הם מתגלים ובנ"י משמידים גם אותם.

אך בפסוקים האחרים לא ברור כלל מה עניינה, והאם בכלל מדובר על הצרעה של ימינו.


הקטגוריות נמצאות ב: ביאור:הצרעה


מקורות[עריכה]

על-פי מאמר של אראל שפורסם לראשונה במכתב וגם ב אתר הניווט בתנך בתאריך 2000-01-01.


דף זה הוסב אוטומטית מאתר הניווט בתנ"ך. (הקישור המקורי) יתכן שבגלל שגיאה בתוכנת ההסבה נפלו טעויות. אתם מוזמנים לתקן את הטעויות, ולמחוק הודעה זו מהדף.

קיצור דרך: tnk1/kma/qjrim1/cira