ביאור:העברת שיעורים במחוז רשת
הבהרה: | ||
---|---|---|
|
תגובה ל: מדורי הדרכה מהעלון: כפית של נחת שנכתבה ב00:24:27 04.03.2005
"{{{1}}}" (1) "{{{1}}}"
"{{{1}}}"
ראשית כל, אינני מתיימר להיות רכז הדרכה (אני חושב שאני בעצמי צריך הדרכה). פשוט חשבתי לתרום קצת מניסיוני באינטרנט ובשיעורי רשת כדי לתת מספר טיפים ועצות למי ש "לא" רוצה (וגם למי שרוצה) להעביר שיעורי רשת.
לא, לא טעיתי. המאמר מיועד למי שלא רוצה. למה? כי בסקר קצר שנערך באינטרנט, התגלה ש99% מהנשאלים לא פנו אפילו פעם אחת אל מזכמי"ת רשת בבקשה להעביר שיעור. ידיעה מרעישה? לא כל כך...
"מה זה להעביר שיעור באינטרנט? איך אפשר לכתוב מה שרוצים להגיד? ואני כותב לאט, ואני לא מבין באינטרנט, והאחים שלי כל הזמן על המחשב, עדיין לא הייתי בשיעור, איך אני אעביר? זה מפחיד, ומה אם אחותי בטעות תפיל את הכסא שעליו יושב החוט של האינטרנט והוא יקרוס?!"
שאלות מצוינות אלה מן הסתם צצות במוחו של חבר נח"ת ממוצע. ואצל 99% מהאנשים (בסקר לעיל) כנראה נשארו כתירוץ להתחמק משיעורי רשת. אך לדעתי זה לא בסדר לחשוב על שאלות כאלה טובות ולא לשתף אחרים בהם כדי למצוא תשובה הולמת. אני בטוח שכל שאלה שתישאל ותחקר לעומק, תקדם את המחוז. אז אנא, קחו עכשיו נייר ועט, ורשמו כל שאלה שתצוץ לכם תוך קריאת המאמר, ואחרי הקריאה, צרו עמנו קשר ושתפו אותנו בשאלות.
אני חייב להקדים שלדעתי העברת שיעורשת בהחלט טובה כהעברת שיעור ראשון בנח"ת. בין היתר כי אין צורך להפעיל את כל הגוף ולהיות שיטתי (2) , אלא רק להשתמש בראש, בעיניים ובאצבעות.
הכנת שיעורשת מתחילה כמו הכנת כל שיעור נח"ת רגיל - חבר נח"ת נתקל בנושא מרתק וניגש לחקור אותו. במהלך המחקר צץ לו רעיון. אולי אפשר להעביר שיעור על הנושא? הוא מזנק אל הטלפון\מחשב\פלאפון ומטלפן\שולח דוא"ל\הודעת טקסט למזכ"ם רשת (3) , ומבשר לו בחגיגיות שהוא רוצה להעביר שיעור. הוא והמזכ"ם מתאמים תאריך ושעה (4) . בזמן שהמזכ"ם דואג לפרסום השיעור בפורום של נח"ת, שולח דואר אלקטרוני לרשימת התפוצה ושולח הודעות טקסט לרשתות פלאפון וסלקום שברשימה, מעביר השיעור מכין את השיעור, לא לפני שהוא מתייעץ עם אחראית ההדרכה של נח"ת.
הכנת שיעורשת: מומלץ בחום להכין בכל מקרה דף במעבד תמלילים בשביל משפטים להעתיק באמצע השיעור (במיוחד למי שלא מקליד מהר), מקורות לתת למשתתפים, קישורים לקטע בתנ"ך (5) עליו מדברים, תמונות מעניינות. אפשר לחפש מאמרים מעניינים באינטרנט, וגם לחשוב על לבקש מאנשים להביא איתם ספרים מסויימים לשיעור! הרי אחד היתרונות של שיעורשת היא שכל אחד יכול לבוא לשיעור עם ספריה שלמה... אפשר להראות סרט, להשמיע צלילים, להראות מצגת (6) , לשלוח אנשים למשימות חיפוש באינטרנט, לסרוק למחשב דפים ועוד כל דבר אחר שאפשר להעלות על הדעת, כמעט בטוח שיש דרך לעשותו. רק צריך תיאום מראש, וקצת יצירתיות.
לאחר שהוא העביר את השיעור שלו במחוז רשת, ושאב בטחון בעצמו ובשיעור, הוא יכול לשפר את השיעור בעקבות שיחות עם נוכחים בשיעור, לפנות אל המזכ"ם במחוזו המקומי והמציאותי, ולהעביר גם שם.
לסיכום, כל מי שלא רוצה לפנות אל המזכ"ם, אלא מחכה שהוא יבוא אליו - יחשוב שאם כולם חושבים כמוהו, ואם המזכ"מים לא יפנו אל אנשים, לא יהיו שיעורים בנח"ת! ובלי שיעורים, בעצם לא יהיה נח"ת. רדיפה של מזכ"מים אחרי אנשים מרוקנת להם את הזמן והארנק... לכן כל אחד צריך לקחת יוזמה, ולנסות לחשוב מה ריתק אותו בפעם האחרונה שהוא פתח את התנ"ך, יחקור את הנושא, ויתחיל לעבוד!
"{{{1}}}"
" ויתר שהיה קהלת חכם עוד למד דעת את העם " (קהלת יב, ט)
"רבי ישמעאל בנו אומר הלומד על מנת ללמד מספיקין בידו ללמוד וללמד" (אבות ד, ה)
(1) ווירטואל"י בלעז
(2) מתוד"י בלעז.
(3) נכון לעכשיו דבורה ראפ, פרטים בסוף הכפית.
(6) מי שמכיר מספיק את תוכנת PowerPoint וגם מי שלא, אפשר להיעזר באנשים.
מקורות
[עריכה]על-פי מאמר של אלחנן יהודה שפורסם לראשונה בכפית ה'תשס"ה תשרי וגם ב אתר הניווט בתנך בתאריך 2005-03-06.
דף זה הוסב אוטומטית מאתר הניווט בתנ"ך. (הקישור המקורי) יתכן שבגלל שגיאה בתוכנת ההסבה נפלו טעויות. אתם מוזמנים לתקן את הטעויות, ולמחוק הודעה זו מהדף.
קיצור דרך: tnk1/messages/klli_limud_index_3_2