תוכנה חופשית וקוד פתוח בארגון - חקר ארועים/תקציר

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

תוכנה חופשית וקוד פתוח בארגון - חקר ארועים

התוכנה החופשית והקוד פתוח (FOS (Free software/Open Source נוצרו כתגובת נגד לשליטתן של חברות מסחריות בתוכנות קנייניות. בתקופה בין 1950 ל 1970 היו רוב התוכנות מופצות יחד עם החומרה, אך ניתן גם קוד המקור ואפשר היה לשנותו לצורך התאמות למשימות השונות או לתיקון שגיאות. המתכנתים באתרים השונים נהגו להוסיף לתוכנות, לשפר אותן ולחלוק את פירות עבודתם עם עמיתיהם בחברות אחרות וכן עם ספק התוכנה – מצב אופטימלי לכל הנוגעים בדבר. במשך הזמן, על פי הגישה המקובלת בתחילת שנות ה-70 , הופיעה תוכנה זהו תוכן בינארי שניתן למכונה ויכולת אנושית סבירה לא יכולה .Object code ראשונה במצב של לגלות את שפת העילית שעומדת מאחוריו, ולכן אין יכולת לתקן או לשפר תוכן זה.

מחקר זה מנסה לבחון את קבוצת תוכנות FOS בישימותן בסביבות ארגוניות. סביבות ארגוניות הן בעלות דרישה לאספקת איכות גבוהה, מעל רמת סף מסוימת, ודרישה לבחינת עלויות כוללת ותקופתית (TCO (Total Cost of Ownership. תוכנה שלא תעמוד בדרישות איכות הסף או שעלויותיה ב-TCO יהיו גבוהות משל מתחרתה, תוחלף.

שבהם יישמו ארגונים המחקר סוקר מקרים (בשיטות Qualitative Research, Case Study) ומנסה למצוא את הסיבות מדוע הצליחו או כשלו בפרויקטים מסוימים. ,FOS תוכנות מול תוכנה קניינית הוא מתן האפשרות לארגון לבחון באופן מלא FOS השינוי העיקרי ביישום את קוד המקור של התוכנה, ללא מחוייבויות. בחינה מלאה של קוד המקור מאפשרת הערכת יכולות וחסרונות של תוכנה ספציפית וכך ניתן להעריך טוב יותר את התאמתה לארגון. FOS לבסוף יוסקו מסקנות שיאפשרו להעריך, באופן מקדמי, את הישימות של שילוב תוכנות מסוימת בארגון.