מקור:חוק יישום ההסכם בדבר העברה מכינה של סמכויות לרשות הפלסטינית (תיקוני חקיקה והוראות שונות)

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

<שם> חוק יישום ההסכם בדבר העברה מכינה של סמכויות לרשות הפלסטינית (תיקוני חקיקה והוראות שונות), התשנ"ה-1995

<מאגר 2000688 תיקון 2002259>

<מקור> ((ס"ח תשנ"ה, 324|חוק יישום ההסכם בדבר העברה מכינה של סמכויות לרשות הפלסטינית (תיקוני חקיקה והוראות שונות)|13:211177)); ((תשנ"ו, 39|חוק יישום הסכם הביניים בדבר הגדה המערבית ורצועת עזה (סמכויות שיפוט והוראות אחרות) (תיקוני חקיקה)|13:211269)), ((386|ת"ט|ec:14:317857)).

פרק א': מטרת החוק[עריכה]

@ 1. מטרת החוק

חוק זה מטרתו ליישם הסדרים שנקבעו בהסכם בדבר העברה מכינה של סמכויות ואחריות לרשות הפלסטינית, שנחתם בארז ביום כ"ב באלול התשנ"ד (29 באוגוסט 1994) (להלן - ההסכם).

פרק ב': העברות לרשות הפלסטינית[עריכה]

@ 2. העברת מס הכנסה

ישראל רשאית להעביר לרשות הפלסטינית כהגדרתה בהסכם (להלן - הרשות הפלסטינית) סכום השווה ל-75% מן המס שגבתה על הכנסה לפי סעיף 2(2) לפקודת מס הכנסה מעבודה בישראל של תושבי יהודה והשומרון, שאינם אזרחים ישראליים כהגדרתם בסעיף 3א לפקודת מס הכנסה, שהועסקו כדין בישראל; העברת הסכום האמור יכול שתיעשה באמצעות מדור התשלומים בשירות התעסוקה.

@ 3. העברת מס ערך מוסף

נערכה על פי ההסכם התחשבנות בין אגף המכס ומס ערך מוסף במשרד האוצר לבין הרשות הפלסטינית לגבי הכנסות ממס ערך מוסף (להלן - ההתחשבנות), והתברר כי על האגף להעביר סכומים לרשות הפלסטינית, רשאית ישראל להעבירם על פי ההסכם.

@ 4. העברת מסים נוספים

שר האוצר רשאי להורות, באישור ועדת הכספים של הכנסת, על העברה לרשות הפלסטינית של כספי מסים נוספים, כולם או חלקם, הנגבים על טובין המיובאים או הנמכרים לתושבי יהודה והשומרון, ועל התנאים והכללים להעברה כאמור, אם הדבר יתחייב מהסדרים שיסוכמו בין ישראל לבין הרשות הפלסטינית.
((פורסמו תקנות יישום ההסכם בדבר העברה מכינה של סמכויות לרשות הפלסטינית (הוראות בדבר העברת כספי מסים נוספים), התשס״א–2001.))

@ 5. קיזוז

התברר מן ההתחשבנות כי על הרשות הפלסטינית להעביר סכומים לישראל, והם לא הועברו במועד שנקבע בהסכם, יקוזזו הסכומים האמורים מן הסכומים המועברים כמשמעותם בסעיף 12 לחוק ליישום ההסכם בדבר רצועת עזה ואזור יריחו (הסדרים כלכליים והוראות שונות) (תיקוני תקיקה), התשנ"ה-1994.

@ 6. ביצוע

שר האוצר ממונה על ביצוע פרק זה והוא רשאי לקבוע הוראות מינהל בענין הסדרים והמועדים להעברת תשלומים לרשות הפלסטינית ולביצוע קיזוזים מהם, בכפוף להסדרים שיוסכמו עמה.

@ 7. תחילה

תחילתו של פרק זה ביום כ"ח בכסלו התשנ"ה (1 בדצמבר 1994).

פרק ג': מס ערך מוסף[עריכה]

@ 8. : ((הנוסח שולב בחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975.))

פרק ד': ביטוח רכב ופיצוי נפגעי תאונות דרכים[עריכה]

@ 9. : ((הנוסח שולב [[בפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], התש"ל-1970]].))

@ 10. (תיקון: תשנ"ו-2) : ((הנוסח שולב בחוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, התשל"ה-1975.))

פרק ה': מסירת מידע לרשות הפלסטינית[עריכה]

@ 11. (תיקון: תשנ"ו) : (((בוטל).))

@ 12. : ((הנוסח שולב בחוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981.))

פרק ו': שונות[עריכה]

@ 13. : ((הנוסח שולב בחוק יישום ההסכם בדבר רצועת עזה ואזור יריחו (הסדרים כלכליים והוראות שונות) (תיקוני חקיקה), התשנ"ה-1994.))

<פרסום> נתקבל בכנסת ביום ב' בסיוון התשנ"ה (31 במאי 1995). <חתימות>

  • יצחק רבין, ראש הממשלה
  • עזר ויצמן, נשיא המדינה
  • שבח וייס, יושב ראש הכנסת