שיחה:משנה אבות ב ד
הוספת נושאלצוות ויקיטקסט היקר, שלום רב. :-)
במלל הלא מנוקד (שמופיע למעלה) כתוב כך:
הוא היה אומר: עשה רצונו כרצונך, כדי שיעשה רצונך כרצונו. בטל רצונך מפני רצונו יד, כדי שיבטל רצון אחרים מפני רצונך.
ובמשנה המנוקדת (שנמצאת תחתיה), מופיע כך:
הוּא הָיָה אוֹמֵר, עֲשֵׂה רְצוֹנוֹ כִּרְצוֹנֶךָ, כְּדֵי שֶׁיַּעֲשֶׂה רְצוֹנְךָ כִּרְצוֹנוֹ. בַּטֵּל רְצוֹנְךָ מִפְּנֵי רְצוֹנוֹ, כְּדֵי שֶׁיְּבַטֵּל רְצוֹן אֲחֵרִים מִפְּנֵי רְצוֹנֶךָ.
הִלֵּל אוֹמֵר, אַל תִּפְרוֹשׁ מִן הַצִּבּוּר, וְאַל תַּאֲמֵן בְּעַצְמָךְ עַד יוֹם מוֹתָךְ, וְאַל תָּדִין אֶת חֲבֵרָךְ עַד שֶׁתַּגִּיעַ לִמְקוֹמוֹ, וְאַל תֹּאמַר דָּבָר שֶׁאִי אֶפְשָׁר לִשְׁמוֹעַ שֶׁסּוֹפוֹ לְהִשָּׁמַע. וְאַל תֹּאמַר לִכְשֶׁאֶפָּנֶה אֶשְׁנֶה, שֶׁמָּא לֹא תִפָּנֶה
כלומר, למשנה המנוקדת יש "עוד". ומכאן והלאה יש שיבושים מהסוג הזה לכל אורך הפרק (פרק ב). למשל, בדף הבא ("אבות ב, ה") מופיע כך:
משנה לא מנוקדת: 11:40, 14 בפברואר 2013 (IST)11:40, 14 בפברואר 2013 (IST)11:40, 14 בפברואר 2013 (IST) הלל אומר: אל תפרוש מן הצבור, ואל תאמן בעצמך עד יום מותך, ואל תדין את חברך עד שתגיע למקומו, ואל תאמר דבר שאי אפשר לשמוע שסופו להשמע. ואל תאמר לכשאפנה אשנה , שמא לא תפנה.
משנה מנוקדת: 11:40, 14 בפברואר 2013 (IST)11:40, 14 בפברואר 2013 (IST)~~ הוּא הָיָה אוֹמֵר, אֵין בּוֹר יְרֵא חֵטְא, וְלֹא עַם הָאָרֶץ חָסִיד, וְלֹא הַבַּיְשָׁן לָמֵד, וְלֹא הַקַּפְּדָן מְלַמֵּד, וְלֹא כָל הַמַּרְבֶּה בִסְחוֹרָה מַחְכִּים. ובִמְקוֹם שֶׁאֵין אֲנָשִׁים, הִשְׁתַּדֵּל לִהְיוֹת אִישׁ
כלומר, כאן זה כבר לא 'תוספת משנה' כמו בעמוד הזה הנוכחי; אלא כאן זה כבר שני משניות שונות זו מזו. וכך זה לאורך כל הפרק - שני משניות שונות זו מזו.
כל טוב.
- שלום! נראה לי שהבעיה היא שבפרק הזה החלוקה של המשניות בנוסח הדפוסים שונה מזו שבמהדורה המנוקדת ובנוסח הרמב"ם. לגבי איך לתקן את זה, אני לא יודע. Inkbug (שיחה) 12:00, 14 בפברואר 2013 (IST)