עמוד:Siddur Torah Ohr (Schulzinger Bros. 1940).pdf/7

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
הדף הזה לא עבר הגהה


השכמת הבוקר

מודעת זאת מעלת קימת חצות לילה שהיא עת רצון למעלה. ומי שאינו יכול לקום בחצות בכל לילה. עכ"פ על כל פנים, בכל זאת / לפחות יתאמץ לקום בחצות באיזה לילה שיכול ולהיות מכלל עבדי ה' וכמ"ש כמו שכתוב, כמו שכתב, כמו שכתבתי כל עבדי ה' העומדים בבית ה' בלילות דייקא. ובאיזה לילה שאינו יכול יתאמץ עכ"פ על כל פנים, בכל זאת / לפחות לקום איזו שעה לפני עמוד השחר כמ"ש כמו שכתוב, כמו שכתב, כמו שכתבתי אעירה שחר ומיד שיתעורר משנתו כדי שלא יחזור ויישן ירגיל א"ע את עצמו להתבונן מיד לפני מי הוא שוכב לפני מלך מלכי המלכים הקב"ה הקדוש ברוך הוא כמו שכתוב הלא את השמים ואת הארץ אני מלא וכו' ואילו היה שוכב לפני מלך בשר ודם היה מתחייב בנפשו וכו'. וטוב להרגיל עצמו לומר מיד כשניעור נוסח זה מודה אני וכו' ועי"ז על ידי זה יזכור את ה' הנצב עליו ויקום בזריזות:

מוֹדֶה אֲנִי לְפָנֶֽיךָ מֶֽלֶךְ חַי וְקַיָּם שֶׁהֶחֱזַֽרְתָּ בִּי נִשְׁמָתִי בְּחֶמְלָה. רַבָּה אֱמוּנָתֶֽךָ:

הלכות נטילה שחרית

לפי שבנוסח זה אין בו שם מז' שמות שאינן נמחקין אין איסור לומר קודם נט"י נטילת ידים בעוד שאין ידיו נקיות אבל להזכיר את השם בברכות או להוציא ד"ת דברי תורה מפיו אסור עד שינקה ידיו. ולהרהר בדברי תורה מותר. מי שישן במלבושיו מאחר שיכול להיות שלא נגעו ידיו במקומות המכוסים שבגופו שדרכן להיות מכוסים לעולם. הרי סתם ידיים אלו כשרות להזכיר את השם בברכות ולדבר ד"ת דברי תורה מדין התלמוד ואצ"ל אין צריך לומר ליגע במלבושיו קודם נטילה אע"פ אף על פי, למרות ש- שרוח רעה שורה עליהם. אך בזוהר החמירו מאוד שלא להזכיר השם בברכות ולא ללמוד וכן שלא ליגע במלבושיו וכן שלא לילך ד"א ד' אמות, בעוד שרוח הטומאה שורה על הידים קודם נט"י נטילת ידים שחרית. ומ"מ מכל מקום אם אירע מקרה שאין לו מים ליטול ידיו ג"פ ג' פעמים כראוי כשמשכים בלילה חלילה לו לבטל מד"ת דברי תורה עד שיאיר היום ויטול ידיו כראוי אלא יטול מעט או ינקה בכל דבר שמנקה כדין התלמוד רק יזהר שלא ליגע לעין ולא לאוזן ולא לחוטם ולא לפה ולא לאמה כגון מעטרה ולמטה או לצורך זיווג וכן יזהר שלא יגע במים תוך הכלי ויטמאם וכ"ש כל שכן שצריך ליזהר מאוד שלא ליגע בשום מאכל או משקה שלא לטמאם וצריך להזהיר על זה הנשים ביותר כי רוב תיקון המאכלים על ידן:


סדר הנטילה

לכתחילה יטול כלי מלא מים בימינו ויתננו מימינו לשמאלו ואח"כ אחר כך ישפוך משמאלו על ימינו ויזהר מאד אפילו לעכב ליטול בסירוגין כי כן קבלו חכמי הקבלה שאין רוח הטומאה עוברת לגמרי מכל וכל עד שיטול ג' פעמים בסירוגין וגם ליטול כל פרק כף היד עד חיבורו לקנה הזרוע כי עד שם הטומאה מתפשטת על הידיים ואם אין לו מים רבים כל כך ליטול ידיו ג"פ ג' פעמים כראוי נוטל פ"א פעם אחת ויברך ענט"י על נטילת ידים כי הברכה לא נתקנה בשביל העברת הטומאה מעל ידו בלבד אלא לפי שצריך להתקדש בקדושתו של הקב"ה הקדוש ברוך הוא ולהעביר הטומאה מעל ידיו על ידי זריקת מים טהורים מן הכלי ככהן שמקדש ידיו מן הכיור ולכך מברכים אשר קדשנו כו' ולקידוש הידים די בפעם אחת. ומ"מ מכל מקום צריך שיזהר לשפוך רביעית על שתי ידיו כאחת מאחר שאינו נוטל ידיו אלא פ"א פעם אחת. גם צריך ליזהר אפילו לעכב שיהיו מים הכשרים לנט"י נטילת ידים לסעודה, ושיבואו על ידיו מכח כלי ומכח אדם וגם שלא ליגע בידו הנטולה בלחלוחית המים שעל פי הכלי שנטמאה בנגיעת היד שאינה נטולה וכן צריך