מקור:חוק לתיקון דיני הנזיקין האזרחיים (הטבת נזקי גוף)

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

<שם> חוק לתיקון דיני הנזיקין האזרחיים (הטבת נזקי גוף), תשכ"ד-1964

<מאגר 2000801 תיקון 148261>

<מקור> ((ס"ח תשכ"ד, 77|חוק לתיקון דיני הנזיקין האזרחיים (הטבת נזקי גוף)|5:210280)); ((תשל"ט, 42|חוק עשיית עושר ולא במשפט|9:209223)).

@ 1. הגדרות

לענין חוק זה -
- "הטבת נזק" - הוצאות שהוצאו או שירות שניתן כדי לתקן נזק גוף, למנוע מניזוק החמרתו של נזק או נזק נוסף או להקל מסבלו, לרבות תמיכה שניתנה לניזוק למחייתו ולמחיית בני ביתו שנצטרך לה עקב הנזק, וכן, אם מת הניזוק, תמיכה כאמור שניתנה לאדם הזכאי לפיצוי בשל כך מאת המזיק;
- "נזק גוף" - לרבות מחלה, ליקוי גופני או שכלי, ומוות.

@ 2. זכותו של מיטיב להיפרע מן המזיק

גרם אדם לזולתו נזק גוף, רשאי מי שהיטיב את הנזק להיפרע את הטבת הנזק מן המזיק עד כדי סכום שהמזיק היה חייב למוטב על פי כל דין בשל גרימת נזק הגוף אלמלא הוטב הנזק על ידי המיטיב.

@ 3. (תיקון: תשל"ט) : (((בוטל).))

@ 4. תחומיה של הזכות

לענין חוק זה אין נפקא מינה אם המיטיב פעל לפי חובה שבדין או שבהסכם או שפעל בהתנדבות; ואין נפקא מינה אם המיטיב הוא אגודה שיתופית שהמוטב אחד מחבריה; אלא שאם היה המיטיב תאגיד העוסק בעסקי ביטוח - למעט תאגיד המבטח את חבריו בלבד - ופעל לפי חוזה ביטוח עם הניזוק או המוטב, לא יהיה זכאי להיפרע לפי חוק זה, אולם אין בהוראה זו כדי לגרוע מזכותו לפי חוק אחר.

@ 5. סבירותה של הטבת הנזק

אין להיפרע לפי חוק זה אלא הוצאות, שכר שירות ודמי תמיכה סבירים; משכורת או שכר עבודה שמעביד מוסיף לשלם לעובדו בתקופה שהעובד אינו מסוגל לעבודה עקב נזק הגוף, רואים לענין זה כהוצאה סבירה, אלא שאין להיפרע יותר מן המשכורת או שכר העבודה שהיה העובד מקבל אילו היה מסוגל לעבודה; כן רואים כהוצאה סבירה את הכלכלה הניתנת, והשכר המשתלם, על ידי המדינה לחייל בתקופה שלא היה מסוגל לשירות.

@ 6. זכות כלפי מבטח

היה המזיק מבוטח בשל חבותו למוטב, רשאי המיטיב להיפרע לפי חוק זה מן המבטח במידה שהמבטח אחראי כלפי המזיק.

@ 7. זכותו של המוטב

לא יהא המיטיב זכאי לתבוע מן המזיק לפי חוק זה כל סכום מהטבת הנזק ששולם לו על ידי המוטב, והמוטב רשאי להיפרע אותו סכום מן המזיק.

@ 8. שמירת תביעות אחרות

אין חוק זה בא לגרוע מזכותו של מיטיב לתבוע את הטבת הנזק לפי עילה אחרת, ובלבד שלא יגבה לפי כל תביעותיו יותר מסכום הטבת הנזק.

@ 9. קביעת בית משפט כראיה

בית משפט הדן בתביעה לפי חוק זה רשאי, לבקשת המיטיב, לקבל כראיה על אחריות לנזק ועל רשלנות תורמת כל קביעה לענין זה בפסק דין שניתן בתביעת פיצויים עקב אותו נזק ואין עליו ערעור עוד.

@ 10. תחולה

חוק זה חל גם על המדינה.

<פרסום> נתקבל בכנסת ביום י' בניסן תשכ"ד (23 במרס 1964). <חתימות>

  • לוי אשכול ראש הממשלה
  • דב יוסף שר המשפטים
  • שניאור זלמן שזר נשיא המדינה