ינון שמו/דף שער

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי

דברי פתיחה[עריכה]

אני זוכה, בעזרת ה', אחרי שיצא ספרי הראשון השם רועי בשנת תשע"ה, אני זוכה להוציא את ספרִי השני בהלכה: 'ינון שמו'.

הודות לַחבוּרוֹת הסובבות אותי, תושבי הישוב כוכב יעקב, תלמידי הישיבה במצפה רמון ואחרונים חביבים בני משפחתי.

העיסוק בהלכה נחוץ בעצם שהרי והוא חלק עיקרי במצווַת לימוד תורה, וגם בזכות השאלות הבאות מהציבור.

הכתיבה הנעשית על אתר ממצָה את העולֶה מתוך העיון, והרבה פעמים הדברים מתבררים ב'רוב יוֹעץ'. בשלב שני, ישנו אחוז מסוים של השאלות/הברורים שעולים על הכתב בקונטרס מקומי בשם 'כי מעולם' (כ"י זה ראשי תיבות של כוכב יעקב). בשלב שלישי, הדברים יצאו בחוברת שיוצאת לרגל מאורעות משפחתיים, וכעת אחרי חיפוש בספרים, עיון נוסף ובדיקת הסגנון האם הדברים מספיק מובנים, אני מוציא הדברים בתור ספר. העלאת הדברים על הכתב, יוצר סדר במחשבה ודקדוק בדברים, וכמו כן מסייע לענות כאשר השאלה עולה שוב. אני משתמש בדברים הכתובים, פעמים רבות גם ככלי עזר ללימוד בשיעורי תורה, ואני חושב שהספר יוכל גם לעזור למורים נוספים לתת מענה הלכתי או לשמש ככלי עזר ללמד את סוגיה.
בימים הללו, עם ישראל והעולם כולו עוברים טלטלה גדולה, שאולי לא היתה מאז מלחמת העולם השניה. הרב קוק מלמד אותנו (המלחמה א), שכאשר יש מלחמה גדולה, צריך לצפות לדברים גדולים, עושה חדשות בעל מלחמות ...אור חדש על ציון תאיר ונזכה במהרה לאורו.

בעלי התרבות האנושית הגיעו לכל מקום ויכולים לשלוט בכל דבר, רק בנגיף זה לא הצליחו לשלוט, אולי בא הדבר להבליט את הצד השני של בן אדם, שהטיב לתאר זאת דוד המלך ע"ה במזמור ח', מָֽה־אֱנ֥וֹשׁ כִּֽי־תִזְכְּרֶ֑נּוּ וּבֶן־אָ֝דָ֗ם כִּ֣י תִפְקְדֶֽנּוּ, וַתְּחַסְּרֵ֣הוּ מְּ֭עַט מֵאֱלֹהִ֑ים וְכָב֖וֹד וְהָדָ֣ר תְּעַטְּרֵֽהוּ. בנוסף, ראינו את הזכות של תושבי ארץ ישראל, שיש לנו הגנה כאן בציון.

אנו עֵדים לתופעה של חשיבה על כל חלקי האוכלוסיה, וחיים במדינה הנותנת שירות רפואי גם לזקנים ש'אינם מועילים כלכלית לחברה'. אחינו בני ישראל יושבי ארצות נכַר, צריכים להתעורר לעלות לציון. אנו רואים בחוּש איך שעִם כל הקִדמה, סוף סוף לא נתנו לתיירים לבוא לחגוג את חג הפסח עִם קרובי משפחתם הגרים כאן בארץ. צריך לחשוש שגם בביאת גואל צדק, לא יהיו טיסות משם לכאן, ועל כן כל הקודם לחסות כאן בצל השכינה אשרי חלקו.

אחתום בהודאה לשם יתברך ששם חלקי מיושבי בית המדרש ובתפילה לעתיד שאמשיך להיות לעזר בהרבצת התורה. מודה אני לכל האנשים שעברו על הטקסט ונתנו את הערותיהם לייעול הספר: רב ינון קליין, רב יהודה נקי, רב מרדכי גבאי, ישי יצחקי, אליה בבילה, חתני נחמיה טנג'ר, האברך ניר אלחדד, גיסי שלום גליל, דוד פינס, ואחרונים חביבים בחורי החמד של ישיבת מצפה רמון.

אני כולי תודה לרעייתי מרים נחמה, מנשים באוהל תבורך, המאפשרת לי לשקוד בתורה והרבצתה יומם ולילה.

דוד התפלל על בנו ועל מלך המשיח. פסוק י"ז "ינון שמו". המקום היחידי ששם זה מופיע בתנ"ך. פרקי דרבי אליעזר פרק ל"ב וְלָמָּה נִקְרָא שְׁמוֹ יִנּוֹן, שֶׁהוּא עָתִיד לְיַנֵּן יְשֵׁנֵי עָפָר: וכן בילקוט שמעוני מלכים א רמז ר'. מפרש על הילקוט השמעוני לינון =לחפשם ולטהרם מכל מקום שנמצאו . בערוך השלם "לינון" לחדש ,להחיות מתים. אלשיך לקמן תחיית המתים יקומו כמו גיבורים הלומי יין.