תקנות שמור חיפה (אגף הכרמל)

מתוך ויקיטקסט, מאגר הטקסטים החופשי
תקנות שמור חיפה (אגף הכרמל) מתוך ספר החוקים הפתוח

תקנות שמור חיפה (אגף הכרמל), 1943

תקנות שהתקין הנציב העליון במועצה עפ״י סעיף 2.


ע״ר 1943, תוס׳ 2, 679; ע״ר תש״ח, תוס׳ א׳, 1, 39; ק״ת תשי״ח, 561.


בתוקף הסמכויות המסורות לו בסעיף 2 של פקודת השטפון וסחף הקרקע (מניעה), 1941, התקין הנציב העליון במועצה את התקנות דלקמן:–


מכוח האמור בסעיף 11 לפקודת סדרי השלטון והמשפט, תש״ח–1948 – לפיו החוק הקיים בארץ־ישראל נשאר בתקפו, בשינויים הנובעים מתוך הקמת המדינה ורשויותיה – מקום בו נאמר ”משרד מחלקת היערות“ ייקרא מעתה ”מנהל המחלקה לשימור הקרקע שבמשרד החקלאות“, ומקום בו נאמר ”מושל המחוז“ ייקרא מעתה ”ממונה על המחוז“. לפי סעיף 2 לפקודת המטבע, תש״ח–1948, כל מקום בו נאמר ”פונט“ הכוונה היא ללירה ישראלית.


השם
תקנות אלה תקראנה תקנות שמור חיפה (אגף הכרמל), 1943.
הטלת התקנות על אזור בתוך הגבולות העירוניים של חיפה
תקנות אלה תחולנה על אזור המשתרע בתחומי עירית חיפה המתוארים בתוספת לתקנות אלה. העתק של תרשים האזור הנ״ל מיום 4 באוגוסט, 1943, החתום ע״י ג. ג. סייל, מנהל מחלקת היערות, יו״ר המועצה לשימור הקרקע, אפשר לראות במשך שעות העבודה הרגילות במשרד מנהל המחלקה לשימור הקרקע שבמשרד החקלאות [במקור: במשרד מנהל מחלקת היערות] בירושלים, או במשרד הממונה על מחוז [במקור: במשרד מושל מחוז] חיפה, או במשרד מהנדס עירית חיפה.
הכרזת האזור כאזור מיוחד
האזור המתואר בתוספת לתקנות אלה והמסומן בצבע ירוק בתרשים המוזכר בתקנה 2, הקרוי להלן ”האזור המיוחד“, מוכרז בזה כאזור מיוחד לצרך סעיף 2 מפקודת השטפון וסחף הקרקע (מניעה), 1941.
הסדרת המרעה באזור המיוחד
אוסרין בזה את המרעה והמעבר של כל כבשים, עזים ופרות באזור המיוחד, אלא אם כן ניתן אישור בכתב ע״י מהנדס עירית חיפה, או ע״י בא־כחו המוסמך, הרשאי לצמצם את האישור הנ״ל בחלקים ידועים של האזור המיוחד, וכן לתתו בתנאים מיוחדים, ותנאים אלה יוכלו לכלול הגבלות ביחס למספר הכבשים, העזים או הפרות.
הסדרה בענין השמדת הצמחיה באזור המיוחד [תיקון: תשי״ח]
אסור לכרות, לקטול, לשרוף או לסלק כל צמחיה באזור המיוחד, בין נטיעות ובין גידולי־בר, אלא בהיתר מאת המהנדס העירוני של חיפה, או בא־כחו המוסמך שיהיה רשאי לצמצם את ההיתר בחלקים ידועים של האזור המיוחד וכן לתתו בתנאים מיוחדים.
הרשאת עבוד ידוע
למרות כל ההגבלות הכלולות בתקנה 5 לא יחול איסור על עיבוד רגיל של קרקע באזור המיוחד השייכת לאנשים פרטיים.
סמכותו של המהנדס העירוני להוציא לפועל או לדרוש להוציא לפועל עבודות שמור באזור המיוחד
רשאי מהנדס עירית חיפה –
(א)
להוציא לפועל באזור המיוחד כל עבודה שתהא דרושה למניעת סחף הקרקע, להחזיק (או להחזיק) עבודה זאת.
(ב)
לדרוש מכל בעל קרקע באזור המיוחד להוציא לפועל על אותה קרקע כל עבודה שתהא דרושה למניעת סחף קרקע ולהחזיק (או להחזיק) עבודה זאת.
סמכותו של המהנדס העירוני לעלות על קרקע באזור המיוחד
רשאי המהנדס העירוני של חיפה, או בא־כחו המוסמך, לעלות על כל קרקע באזור המיוחד כדי לערוך כל בקורת או מדידה, לבצע את הענינים שנקבעו להם הוראות בתקנות אלה, כולם או מקצתם.
עונשין [תיקון: תש״ח־2]
כל העושה מעשה שהוא אסור עפ״י תקנות אלה, יאשם בעברה ויהא צפוי בצאתו חייב בדין למאסר לא יותר מששה חדשים או לקנס לא יותר מחמשים לירות או לשני העונשים כאחד.

התוספת

גבולות האזור המיוחד

מנקודת המוצא במקום חבורו של הכביש חיפה–עכו עם כביש נצרת בכוון דרומי־מערבי לאורך הגבול העירוני של חיפה, עד לנקודה הדרומית ביותר של אותו גבול, משם לאורך אותו גבול בכוון צפוני־מערבי כללי עד המקום שבו חוצה אותו הגבול את כביש יפו, משם בכוון צפוני לאורך הגבול המזרחי של דרך יפו עד המקום שבו חוצה אותו כביש את רחוב אלנבי, משם בכוון דרומי־מזרחי כללי לאורך הגבול הדרומי של רחוב אלנבי והגבולות הדרומיים של רחוב סטנטון [כיום: רחוב שיבת ציון], רחוב עיראק [כיום: רחוב קיבוץ גלויות] ורחוב נצרת [כיום: רחוב חטיבת גולני] עד לנקודת המוצא במקום חבורו של כביש חיפה–עכו עם דרך נצרת.


16 בספטמבר, 1943.
  • רואן ריבס
    סופר לועד הפועל הממשלתי
ויקיטקסט   אזהרה: המידע בוויקיטקסט נועד להעשרה בלבד ואין לראות בו ייעוץ משפטי. במידת הצורך היוועצו בעורך־דין.