ויקיטקסט:מפעיל מערכת

מתוך ויקיטקסט

קפיצה אל: ניווט, חיפוש

בויקיטקסט, מפעיל מערכת הוא ויקיעורך בעל הרשאות מורחבות. הרשאות אלה הכוללות:

  • האפשרות למחוק ולשחזר דפים וההיסטוריה שלהם (ראו: ויקיטקסט:מדיניות המחיקה).
  • "לגלגל אחורנית" דפים שהושחתו.
  • האפשרות לנעול דפים, כך שרק מפעילים יוכלו לערוך אותם (ראו: ויקיטקסט:דף מוגן).
  • האפשרות לחסום משתמשים אחרים מיכולת העריכה (במקרה של ונדליזם ברור).
  • שליחת שאילתות SQL לבסיס־הנתונים (קריאה בלבד).
  • עריכת ממשק האתר.

תוכן עניינים

[עריכה] כללים

אין לראות במשתמשים אלו סמכות באתר, בכל הנוגע למדיניות, נהלים וקבלת החלטות. החלטות בנושאים אלה מתבצעות באופן דמוקרטי, עם דגש על קונצנסוס מצד כל המשתמשים. המפעילים עוסקים בתחזוקת האתר, ובהגנה עליו מפני השחתה.

יש להדגיש: יש להשתמש בהרשאת מפעיל בזהירות רבה מאוד, כדי שלא לפגוע באופיה הדמוקרטי והפתוח של ויקיטקסט. בהתאם לכך:

  • הרשאת מפעיל לא נועדה לתת לבעליה כוח כנגד ויקיעורכים אחרים, הפועלים בתום לב לפיתוחה של ויקיטקסט. חל איסור מוחלט להשתמש בהרשאת המפעיל כנשק בוויכוח על תכנים.
  • דף יהפוך למוגן רק אם יש ניסיונות חוזרים ונשנים להשחית אותו בזדון. אין להפוך דף למוגן כאשר למפעיל מערכת יש חילוקי דעות עם ויקיעורך אחר, גם כאשר הויקיעורך האחר טועה. יש להסיר את ההגנה מהדף מוקדם ככל האפשר. יוצאים מן הכלל לעניין זה הם דפים פרטיים (ראו: ויקיטקסט:דף משתמש).
  • מחיקת דף תיעשה רק במידה ומדובר בדף המכיל "זבל" ותו לא, או שקיימת הפרה ברורה של זכויות יוצרים בקיום הדף. כל מחיקה אחרת חייבת להיעשות בהתאם להצבעה ורישום בויקיטקסט:רשימת מועמדים למחיקה.

פרטים נוספים בדף הנהלים ובדף ההנחיות למפעילי מערכת.

[עריכה] הרשאות אחרות

ביורוקרט 
מפעיל בעל יכולת להפוך משתמשים אחרים למפעילים.
דייל 
משתמש היכול להפוך את עצמו למפעיל או לביורוקרט בכל אחד ממיזמי קרן ויקימדיה בהתאם לצרכיו.
מפתח 
הרשאה השמורה למפתחי מדיה-ויקי (התוכנה העומדת מאחורי ויקיפדיה) בלבד. בעלי הרשאה זו יכולים לשלול הרשאות מפעיל, לשנות את התוכנה, ולמעשה, יש להם גישה חופשית לכל בסיסי הנתונים של ויקיפדיה.

[עריכה] רשימת מפעילי מערכת

  1. משתמש:יודא
  2. משתמש:נבוכדנאצר
  3. משתמש:עשהאל
  4. משתמש:Amitayk
  5. משתמש:Avichai
  6. משתמש:Danny
  7. משתמש:Dovi
  8. משתמש:Felagund
  9. משתמש:Fuzzy
  10. משתמש:Rotemliss

רשימה אוטומטית נמצאת בדף מיוחד:Listadmins.

[עריכה] בקשות לסמכות מפעיל מערכת

[עריכה] דיון בהדחת משתמש:יודא מתפקיד מפעיל

אני מבקש לקיים דיון בהדחתו של משתמש:יודא מתפקיד מפעיל מערכת.

אמנם ברור לי (ומן הסתם לכולנו) שיודא פעל ופועל בתום לב, מתוך רצון אמיתי וכן לתרום לוויקיטקסט.

עם זאת, לעיתים הוא נוטה לטעות בשיקול דעתו. אין לי בעייה עם זה כשמדובר בטעויות עריכה רגילות, כולל מחיקת ערכים, מהסוג שגם אני ואחרים עושים מדי פעם.

חמור לדעתי הדבר כשזה מגיע לנושאים כמו חסימת משתמש. לאחרונה חסם יודא משתמש וותיק ומוכר ליום שלם, ללא נסיון לברר את הנושא איתו לפני כן. בדיעבד נראה שהדבר נבע מעריכות של אותו משתמש שנראו משום מה ליודא כג'יבריש, אך למעשה היו קיצורי דרך לערכים בעלי שמות ארוכים, מהסוג המקובל בוויקיטקסט.

לדעתי, מבלי לפגוע במשתמש:יודא, בזכויותיו ובתרומותיו הרבות לוויקיטקסט, ותוך רצון ותקווה להשאיר אותו בוויקיטקסט כמשתמש פעיל ופורה, סבורני כי עדיין אין הוא מתאים לשמש כמפעיל מערכת.

-- נחום 04:11, 29 באפריל 2008 (IDT)

הֶן כָּל אֵלֶּה יִפְעַל אֵל פַּעֲמַיִם שָׁלוֹשׁ עִם גָּבֶר.  (איוב לג כט). לענ"ד מדובר בטעות חד פעמית והוא בוודאי עשה תשובה, אבל עליו לבקש מחילה ממי שנפגע. --אראל סגל 04:56, 29 באפריל 2008 (IDT)

מסכים עם אראל. Dovi 06:10, 29 באפריל 2008 (IDT)
מה פתאום להדיח. אנחנו מבינים מה היתה אי-ההבנה של יודא - השיטת קיצור לשמות הדפים, שהובאה מאתר הניווט בתנ"ך באמת נראית כמו ג'יבריש. הטעות של יודא היתה נחרצות יתר, בואו לא נחטא בנחרצות יתר גם אנו. אוֹרי 08:40, 29 באפריל 2008 (IDT)
אני עדיין סבור שלאור העובדה שיודא טרם מבין את חומרת מעשהו, לאור טענותיו בדפי השיחה שלי ושל אורי, לאור כל זאת אין הוא מתאים עדיין לתפקיד מפעיל מערכת.
ביקשתי לקיים דיון כדי לראות מה אחרים סבורים. אם נראה לכם שאין מקום להדיחו, אני מבטל את דעתי. בברכה, נחום 19:32, 29 באפריל 2008 (IDT)
כשכתבתי "מסכים עם אראל" התכוונתי לכך ממש. אני דווקא מסכים אתך לגבי חומרת העניין. הוא צריך לבקש מחילה מהמשתמש שפעל בתום לב ונחסם. Dovi 19:42, 29 באפריל 2008 (IDT)
אוקיי, מוסכם. לאחר שיבקש מחילה כאמור, אראה את העניין כסגור. -- נחום 01:07, 30 באפריל 2008 (IDT)
יודא שלח לי הודעת התנצלות עוד באותו יום, כך שמבחינתי הענין סגור. מארי סאלם 16:15, 30 באפריל 2008 (IDT)

[עריכה] ארכיון

דף הבקשות וארכיונו ממוקמים בויקיטקסט:בקשות לסמכות מפעיל מערכת.

כלים אישיים